Volledig scherm
De brandweer rukte met groot materieel uit naar het Gymnasium in Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Ondergaande zon zet Gymnasium Apeldoorn 'in brand'

'De vlammen slaan uit het torentje van het Gymnasium in Apeldoorn!' Deze melding zorgde ervoor dat der brandweer zondagmiddag met groot materieel uitrukte naar het historische gebouw aan de Kastanjelaan in Apeldoorn. Inclusief hoogwerker.  

Bij de school aangekomen bleek er weinig loos. Vermoedelijk zorgde de prachtig roodgekleurde zonsondergang voor zo'n gloed rondom het torentje, dat een alerte voorbijganger dit aan zag voor vlammen.

Voor de zekerheid  gebruikte de brandweer de hoogwerker om het torentje te controleren, maar er bleek niets aan de hand. De brandweer kon weer terug naar de kazerne.

  1. Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoornse volleyclub uit eredivisie
    PREMIUM

    Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoorn­se volleyclub uit eredivisie

    Het wordt sportief gezien een stap terug, gedwongen door een gebrek aan financiële middelen. De volleybalsters van Dros Alterno vechten in de degradatiepoule van de eredivisie nog voor lijfsbehoud, maar de vereniging zelf houdt stiekem een beetje rekening met een niveau lager. Misschien wordt er in Apeldoorn wel op gehoopt. ,,We kunnen volgend jaar geen eredivisiewaardig team formeren”, geeft voorzitter Henk Wijnsma toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn