De winkels mogen sinds woensdag weer zonder afspraak klanten ontvangen. Hoe is de eerste week bevallen? ,,Ik ben blij", vat Robert Petersen van Speeleiland Zwolle samen. Het was regelmatig zo druk dat hij er bijna bang van werd. ,,Ik wil niet in de staart van de pandemie nog een besmetting oplopen."
Volledig scherm
PREMIUM
De winkels mogen sinds woensdag weer zonder afspraak klanten ontvangen. Hoe is de eerste week bevallen? ,,Ik ben blij", vat Robert Petersen van Speeleiland Zwolle samen. Het was regelmatig zo druk dat hij er bijna bang van werd. ,,Ik wil niet in de staart van de pandemie nog een besmetting oplopen." © Frans Paalman

Ondernemers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak

We omarmen de fysieke winkel als lang vermist en toch weer terug. Na ‘alleen online’ en ‘kopen op afspraak’ gingen de deuren vanaf afgelopen woensdag open. Ja, nog wel met een maximum aantal klanten. En de omzetten zitten nog niet terug op niveau. ,,Maar", zegt een Zwolse ondernemer die zaterdag zo'n drukke dag beleefde dat hij er bijna bang van werd, ,,het voelt als de weg terug omhoog. Ik ben blij.” 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

  1. Spectaculaire beelden van vliegende Britse marinier
    Play

    Spectacu­lai­re beelden van vliegende Britse marinier

  2. 50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee
    Play

    50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee

Apeldoorn