Burgemeester Ton Heerts: ,,We worden strenger.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ton Heerts: ,,We worden strenger.” © Archief, Maarten Sprangh

Onderwereld grijpt kans nu woningmarkt op kookpunt is, Apeldoornse burgemeester Heerts is alert

Criminelen maken gebruik van de spanning op de woningmarkt. Volgens de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts heeft zich in zijn gemeente een trend ingezet rond illegale (kamer)bewoning. Nu het steeds moeilijker wordt geschikte en betaalbare woonruimte te vinden, grijpen criminelen de mogelijkheid crimineel geld wit te wassen en hoge winsten te realiseren, ziet hij. 

5 reacties

 • René Steman

  1 jaar geleden
  Drive in woningen worden vaak gebruikt voor kamerbewoonster deze kamers voldoen niet aan de regelgeving . Waarom wordt hier niet handhavend tegen opgetreden?
 • E. van Willegen

  1 jaar geleden
  de enige remedie is:opvangen in de regio
 • R. Veldhuis

  1 jaar geleden
  Beste klop, de kranten staan al welken vol dat er geen plek geregeld kan worden voor asielzoekers. Overigens gewoon in de spiegel kijken. We hebben gestemd op partijen welke geen lange termijn visie hebben. We stemmen ook nog eens vrolijk verder op dezelfde partijen.
 • K Plop

  1 jaar geleden
  Mensen hebben woonruimte nodig, gemeente regelt niets dan regelen ze zelf wat. Dan komt de gemeente plots weer in beweging. Staan veel kantoren leeg, maak daar appartementen van. Voor de assielzoeker weten ze namelijk in no time wat te regelen.... of is dat omdat het COA goed betaald?
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Nou inderdaad, die OZB is inderdaad bijna crimineel te noemen😉