De Grenfell Tower in Londen stond in 2017 in lichterlaaie. Ruim 70 mensen kwamen op bij de tragedie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grenfell Tower in Londen stond in 2017 in lichterlaaie. Ruim 70 mensen kwamen op bij de tragedie. © REUTERS

Onderzoek brandgevaar woontorens na horrorbrand Londen: drie flats in Apeldoorn met risico’s

Apeldoorn, Zwolle en Deventer hebben potentieel brandgevaarlijke flats onderzocht. Na een inventarisatie blijkt dat alleen in Apeldoorn flats staan met een verhoogd risico op brand, al is het overgrote deel van de hoogbouw niet aan een inspectie onderworpen. 

Aanleiding voor het onderzoek was de dodelijke brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017.  Daarbij kwamen 72 mensen om het leven. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) riep gemeenten eind 2018 op om een inventarisatie te maken van hoogbouw met een hoog risico op uitslaande brand. 

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn