Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdag vloog in de ‘ongelukkenbocht’ aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn opnieuw een auto uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een boom. De gemeente doet na berichtgeving van de Stentor nu alsnog onderzoek. © Luciano de Graaf

Onderzoek naar asfalt in ongelukkenbocht in Apeldoorn, gemeente overweegt waarschuwingsborden

VIDEOEen ‘stroefheidstest’ moet uitwijzen of het asfalt de oorzaak is van het grote aantal identieke ongevallen in een bocht aan de Laan van de Mensenrechten. Ook komen er mogelijk waarschuwingsborden. De gemeente onderneemt de actie naar aanleiding van artikelen in de Stentor. Op het Stadhuis was de locatie niet in beeld als ‘ongelukkenbocht’.

Volledig scherm
Hier gaat het vaak mis. © De Stentor

Op basis van politiecijfers en reacties van omwonenden meldde deze krant zaterdag dat het vlak bij de Koning Stadhouderlaan om de haverklap misgaat. Nog dezelfde dag werd opnieuw een ongeval genoteerd: het derde binnen drie dagen en het vierde binnen een maand. Telkens gaat het mis bij natheid, melden omwonenden.

Overwogen wordt om een bord te plaatsen met een adviessnelheid voor het nemen van de bocht, zegt gemeentewoordvoerster Esther Naber, of om het verkeer met een bord te waarschuwen voor de scherpte ervan.

Het wegdek is vlak en vertoont geen scheuren of gebreken, herhaalt de gemeente een eerdere verklaring. Toch zullen - mogelijk al volgende maand - door een gespecialiseerd bedrijf metingen worden gedaan. Als daaruit blijkt dat het wegdek niet stroef genoeg is, kan het in de bocht stroever worden gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn