Volledig scherm
© Gerard Vrakking

Onderzoek naar natuur-effecten kunstgras in Apeldoorn

Apeldoorn gaat bekijken of er iets moet worden aangepast aan negentien kunstgras-sportvelden in deze gemeente. 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde onlangs dat rubberkorrels (zogenoemd rubbergranulaat) die op die velden liggen, schadelijk kunnen zijn voor de natuur in de directe omgeving. Er kunnen stoffen uit lekken die in de grond en in naastgelegen sloten terechtkomen, en die slecht zijn voor het ecosysteem. Overigens lopen kinderen en huisdieren daarbij geen direct gevaar.

Najaar

De gemeente laat de komende tijd zelf nader onderzoeken of er wellicht maatregelen nodig zijn. Dat antwoordde wethouder Mark Sandmann donderdagavond op vragen van GroenLinks en 50Plus. Het onderzoek is naar verwachting in het najaar klaar.

  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn