Parachutespringers stappen in vliegtuig op vliegveld Teuge.
Volledig scherm
PREMIUM
Parachutespringers stappen in vliegtuig op vliegveld Teuge. © Rob Voss

Onderzoek: stuntvliegers en Cessna’s bij Teuge even hinderlijk als parachutevluchten

Niet alleen parachutevluchten, maar ook kunstvliegers (‘stuntvliegers’) en rondvluchten met Cessna’s zorgen voor hinder in de omgeving van vliegveld Teuge, blijkt uit aanvullend onderzoek van de provincie Gelderland. Vliegveld-directeur Matthijs de Haan is niet onder de indruk. Hij noemt het onderzoek een ‘gemiste kans’.       

9 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Beste Ronald van der Valk, soms zijn er bij reeds bestaande voorzieningen zoals bij vliegveld Teuge ineens ‘ontwikkelingen’ en wordt de intensiteit van het vliegverkeer groter. Allerlei aktiviteiten sluipen de regio binnen en ineens blijkt het allemaal overlast te geven. Zeker als het mooi weer is moeten er ineens weer van die herriemakers de lucht in, geluid vanuit de lucht draagt ver, ballonvaarders kun je gewoon verstaan als ze overvliegen en praten.
 • Bernhard Muts

  1 maand geleden
  Belasting, accijns en een kwartje van Kok op de kerosine. Stimuleer de elektrische vliegtuigontwikkelin met dat binnengekomen geld. Stuk minder geluid! Oh ja, en iets met milieu....
 • Ronald van der Valk

  1 maand geleden
  Beste Hans de Bruijn, ik ben heel erg nieuwsgierig naar de reden dat je besloten hebt om te gaan wonen in de onmiddellijke omgeving van een vliegveld. Het is de plek waar de koninklijke familie 76 jaar geleden terugkeerde na de Tweede Wereldoorlog. Het vliegveld ligt er dus al een tijdje en dat is ook nooit een geheim geweest. Zelfs als je er geboren bent, weet je al zo lang je leeft dat er daar een vliegveld ligt. Je hebt alle kans (gehad) om een andere plek te zoeken. Waarom doe je dat niet?
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Het is niet zo onschuldig als men probeert aan te geven. Paravluchten stuntvluchten pleziervluchten moeten we dat willen. Laten we dit reguleren. Dit soort vluchten NIET elke zondag. Ga dit reguleren door dan wel en dan niet op zondag te vliegen en/ of geluidsarm te vliegen Laten we rekening houden met elkaar dan zijn we allemaal tevreden. Nu nog onschuldig maar Teuge zal blijven uitbreiden net als in alle afgelopen jaren en dan..... Fam.van Essen. Vaassen.
 • Jan Ton

  1 maand geleden
  Als je niet tegen het geluid kunt, moet je er niet gaan wonen! Het is overal hetzelfde, mensen komen van buiten de regio ergens wonen en storen zich ineens aan boeren of andere bedrijvigheid. En overheden doen vaak nog mee ook in die waanzin.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn