Volledig scherm
De nieuwe locatie aan de J.F. Kennedylaan. © Gelre ziekenhuizen

Onderzoekscentrum Gelre aan Sprengenweg verhuist

Het Diagnostisch Centrum Apeldoorn, de 'prikpost' van Gelre ziekenhuizen aan de Sprengenweg, gaat verhuizen. In die periode - zo'n drie weken - kunnen patiënten alleen terecht in het ziekenhuis zelf, in Ugchelen.

In de post op het terrein van het voormalig Julianaziekenhuis konden Apeldoorners de afgelopen jaren terecht voor echografie, mammografie, eenvoudige röntgenfoto’s, bloedafname (inclusief trombosedienst) en het inleveren van urine en feces. Er komen dagelijks zo'n 250 patiënten.

Bloedafname

De voorziening blijft tot en met vrijdag 25 mei op die plek in bedrijf. Op 20 juni gaat het Diagnostisch Centrum open op de nieuwe locatie: de John F. Kennedylaan 32. De openingstijden blijven hetzelfde. In eerste instantie kunnen mensen er terecht voor bloedafname en het inleveren van urine en ontlasting. In de nazomer is ook het laten maken van een echografie, röntgenfoto’s en mammografie weer mogelijk. Dat dat niet meteen kan, komt onder meer doordat er een nieuw röntgenapparaat geïnstalleerd wordt.

In de ruim drie weken van de verhuizing kunnen mensen zich melden op de afdeling radiologie en de poli bloedafname in Gelre Apeldoorn.

De nieuwe locatie heeft de ingang aan de Waltersingel. Op het terrein is parkeren gratis, er komen invalideparkeerplaatsen en de buslijnen 2 en 6 hebben er een halte voor de deur.

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Lees terug

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn