Volledig scherm
© ANP

Online supermarkt Picnic voorlopig nog niet naar Apeldoorn

De elektrische wagentjes van Picnic, die op vaste tijdstippen de boodschappen aan huis bezorgen, komen voorlopig niet naar Apeldoorn. Het vinden van een centraal gelegen overslagpunt blijkt het struikelpunt.

Het lukt Picnic nog niet om in Apeldoorn boodschappen te bezorgen. En dat terwijl de online-supermarkt al kort na de lancering in 2015 de ambitie uitsprak ook in Apeldoorn aan de slag te willen.

Distributiecentrum

Bij Picnic kunnen klanten alleen via internet bestellen. De enige voorwaarde is dat er tenminste voor 25 euro aan boodschappen wordt afgerekend. De bestelling wordt dan gratis bezorgd. In 2015 ging het bedrijf van start in Amersfoort. Omdat Apeldoorn dichtbij het distributiecentrum in Nijkerk ligt en veel overeenkomsten met Amersfoort heeft, was de verwachting dat Picnic ook hier snel zou gaan bezorgen. Mede-eigenaar Michiel Muller sprak die ambitie eind 2015 ook uit in deze krant.

Begin 2017 kwam het bedrijf met een bericht dat er voor dat jaar plannen waren voor Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer. Wie vandaag via de website probeert te bestellen bemerkt echter dat in het postcodegebied van Apeldoorn nog steeds niet wordt bezorgd. Steden als Ede, Veenendaal en Bennekom worden al wel bediend.

Te ver van centrum

Het vinden een een zogenoemde 'hub' blijft lastig. Vanuit dit overslagpunt moeten de wagentjes gaan bezorgen. ,,Alles wat er tot nu toe aangeboden werd lag te ver van het centrum", zegt Romke Spierdijk namens Picnic. Het betekent niet dat de internet-super haar plannen laat varen. ,,Die ambitie is er gelukkig nog steeds, het is alleen nog niet bekend wanneer er gestart kan worden."

In Apeldoorn is het al wel mogelijk om online boodschappen via de reguliere supermarkten thuis te laten bezorgen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn