Marjolein Hogeboom (l) en Corine Kapenga wonen aan de Loubergweg in Eerbeek en zijn fel tegen de plannen van de provincie Gelderland om hier een logistiek centrum mogelijk te maken, vlak voor hun deur.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Hogeboom (l) en Corine Kapenga wonen aan de Loubergweg in Eerbeek en zijn fel tegen de plannen van de provincie Gelderland om hier een logistiek centrum mogelijk te maken, vlak voor hun deur. © Kevin Hagens

Onrust in Eerbeek om plan voor ‘immens’ gebouw van 13 meter: 'Te gek voor woorden’

Vrachtwagens die af en aan rijden naar een ‘immens’ gebouw van 13 meter hoog en 32.000 vierkante meter groot. En dat recht voor hun deur. Het is het schrikbeeld van zo’n 130 aanwonenden van de Loubergweg in Eerbeek. De provincie Gelderland wil op het perceel van het voormalige Burgersterrein een logistiek centrum laten maken voor de papierindustrie in het dorp. Eerbekenaren hebben daarom gezamenlijk een brief gestuurd naar de provincie. ,,,Mensen liggen er wakker om.”

9 reacties

 • Freek van Raaij

  6 maanden geleden
  Op dat terrein stond een papierfabriek, werd opslagloods en er komt weer een loods. lekker bezig gemeente Brummen.
 • e v.d. wilgen

  6 maanden geleden
  wat was er eerder de papierindustrie of de bebouwing daar in de buurt?
 • ron masson

  6 maanden geleden
  dat stukje weg is al jaren 30 km weg. met name schotpoort zit er zeer fanatiek op dat hun chauffeurs niet harder gaan.
 • Marianne Rakhorst

  6 maanden geleden
  Ongelooflijk dat überhaupt zo'n gigantische blokkendoos tegen het centrum van Eerbeek gebouwd wordt. Woningen aan de Stuijvenburchstraat hebben in de winter nauwelijks zonlicht in hun tuin. En dan de geluids en dieseloverlast. En dat heet "Eerbeek leefbaar maken".
 • Julius Bruins

  6 maanden geleden
  Goed voor de werkgelegenheid, of zijn de uitkeringen in Eerbeek riant genoeg om van te leven?

Apeldoorn