Vesna Ilic is net als vele andere ouders klaar met de onrust op basisschool De Reiziger. Ze neemt geen blad voor de mond: ,,Er is zoveel rumoer. Dat is niet goed voor een kind.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vesna Ilic is net als vele andere ouders klaar met de onrust op basisschool De Reiziger. Ze neemt geen blad voor de mond: ,,Er is zoveel rumoer. Dat is niet goed voor een kind.” © Maarten Sprangh

Onrust op basisschool De Reiziger in Apeldoorn bereikt kookpunt: ‘Wordt met het jaar slechter hier’

Ouders van De Reiziger in Apeldoorn-Zuid zijn helemaal klaar met de gang van zaken op de basisschool. Dat blijkt uit een brandbrief aan de directie en onderwijskoepel Leerplein055. Als het plan voor een gecombineerde klas van groep 6, 7 en 8 doorgaat dreigen ouders hun kinderen van de school te halen. 

6 reacties

 • Anita Kalma

  2 dagen geleden
  Wat jammer dat de Stentor er voor kiest om alleen de ouders, die graag in de picture staan met negatieve reacties, een podium te geven. Had het niet getuigd van goede journalistiek om ook andere ouders aan het woord te laten? Ik heb nu het gevoel dat ik een heel slecht roddelblad zit te lezen. De stelling van deze ouder dat, in een groep met drie leerjaren, goed onderwijs niet mogelijk is, is onjuist. Er zijn onderwijssystemen die dit al bijna 100 jaar met succes doen. Stentor doe je huiswerk!
 • Dieneke Kreupeling

  7 maanden geleden
  Wat een sensatiebelust, eenzijdig stuk van de Stentor. Schandalig dat De Stentor zich leent voor het ventileren van een onderbuikgevoel van enkele ouders. Waar is jullie onderzoek? Waar zijn de onderbouwde (!) argumenten? Waar zijn de kritische vragen in het interview? Er zijn honderden scholen met meerdere jaargroepen in één ruimte, ook in Apeldoorn. Het was toch niet zo moeilijk geweest om er één te bellen en er vragen over te stellen? Dit is geen journalistiek, dit is roddel.
 • Marja Grooters

  7 maanden geleden
  In mijn lagere schooltijd (jaren 70) was het heel normaal om op een kleine school verschillende klassen bij elkaar te zetten. De klassen 4, 5 en 6 (nu groep 6, 7 en 8) heb ik in een gecombineerde klas doorgebracht. Ik gok dat we zo'n 15 a 16 kinderen in de klas hadden. Mijn leraar Hans kon de orde prima houden én we kregen allemaal meer dan voldoende aandacht. Onze schoolresultaten hebben er niet onder te leiden gehad. Dit gegil gaat helemaal nergens over.
 • bauke60 couperus

  7 maanden geleden
  In de jaren ‘50 kreeg ik onderwijs op een dorpsschooltje met twee leerkrachten. De ene meester had de klassen 1 t/m 4 en de bovenmeester had de klassen 5 t/m 8. Elke rij was een klas. Later gaf ik les aan 300 studenten in een collegezaal. Geen trauma’s aan overgehouden.
 • Uitslag

  7 maanden geleden
  Ik ben zelf naar een school gegaan met 3 klassen ineen. Toen mijn kinderen naar de basisschool gingen de laatste jaren kreeg de school ook te maken met kleinere leerlingenaantallen. Ook 3 klassen ineen. Enorm veel verzet eerst op de ouderavond. Echter alle ouders zeiden na paar jaar het heeft meer voordelen als nadelen. Advies ga informatie inwinnen bij scholen die al jaren met combinatieklassen van 3 werken. Ik kijk terug op mijn basisschoolleeftijd waarin iedere leerling kon bloeien!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn