Tanju Özel van het Apeldoornse bedrijf HVE heeft een oplossing voor de overbelasting van het energienetwerk in Nederland. Zijn eerste testlocatie is bedrijvenpark Apeldoorn-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanju Özel van het Apeldoornse bedrijf HVE heeft een oplossing voor de overbelasting van het energienetwerk in Nederland. Zijn eerste testlocatie is bedrijvenpark Apeldoorn-Noord. © Foto Maarten Sprangh

Ons stroomnet is over de rooie, maar met de ‘slimme energie’ van Tanju Özel uit Apeldoorn is er hoop

Het elektriciteitsnet raakt overbelast. Nu al ligt in grote delen van Nederland de aanleg van zonnevelden en windparken stil omdat het stroomnet dat niet meer aankan. Apeldoorner Tanju Özel van het bedrijf HVE zegt dat hij tenminste een deel van de oplossing heeft. De Tweede Kamer nodigde hem uit om dat eens goed uit te leggen.

  1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

    Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

    Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.