Volledig scherm
De naam Americahal is over anderhalf jaar ergens in Zwolle te zien. © Arnoud Heins

Ook naam Americahal verhuist van Apeldoorn naar Zwolle

Niet alleen de Americahal zelf krijgt een tweede leven in Zwolle. Ook de naam verhuist van Apeldoorn mee naar de hoofdstad van Overijssel. 

Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens de officiële handeling van de circulaire sloop van het complex. Eerder maakte sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde al bekend dat de evenementenhal een toekomst in Zwolle wacht. Waar precies? Daarover hult projectleider Erik Zwerver zich nog altijd in stilzwijgen. ,,Hopelijk kunnen we dat binnen twee maanden bekend maken.”

Geen evenementenhal meer

Aanvankelijk leek Boverhoff de hal zelf te gaan gebruiken, maar volgens Zwever zijn er inmiddels andere plannen. Over de exacte invulling laat hij ook niet veel los. ,,Ik kan alleen zeggen dat het niet opnieuw een evenementenhal wordt.” 

Als alles plan verloopt, kan de Americahal 2.0 over anderhalf jaar in gebruik worden genomen. In Apeldoorn wordt na de sloop een Hornbach gebouwd.

  1. ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrijwilliger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje
    PREMIUM

    ‘Miss Radio Kootwijk’ en supervrij­wil­li­ger Coby vindt het druk worden in haar geliefde dorpje

    De oude zendinstallatie van Radio Kootwijk voor directe telefoonverbinding met Indonesië is geschiedenis geworden, maar vrijwilligster Coby de Haan is na 65 vrijwilligersjaren nog steeds actief bij het Kootwijker dorpsleven betrokken. ,,Hallo hallo Apeldoorn, hier Radio Kootwijk’’, waarschuwt de oud-voorzitter van de plaatselijke dorpsraad: ,,We gunnen toeristen al het moois van onze natuur, maar het zijn er zoveel en het wordt zo ontzettend druk in ons dorpje!’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn