Abbott, producent van onder meer babyvoeding en sondevoeding, gaat uitbreiden in Zwolle. Dat levert 100 banen op. Oost NL noemt Abbott als een van de successen die de ontwikkelingsmaatschappij noteerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Abbott, producent van onder meer babyvoeding en sondevoeding, gaat uitbreiden in Zwolle. Dat levert 100 banen op. Oost NL noemt Abbott als een van de successen die de ontwikkelingsmaatschappij noteerde. © Google Streetview

Oost-Nederland krijgt er komende drie jaar ruim duizend banen bij

Gelderland en Overijssel krijgen er de komende drie jaar ruim 1.000 nieuwe banen bij. Het gaat om bedrijven die ontwikkelingsmaatschappij Oost NL wist te interesseren om zich in Oost-Nederland te vestigen of uit te breiden. 

Gelderland profiteert het meest: 600 extra banen. Volgens Oost NL komen er in het kielzog van de uitbreidingen en nieuwe vestigingen nog veel meer banen bij. Dat betreft werk voor bijvoorbeeld toeleveranciers. 

Oost NL, dat de cijfers woensdag bekendmaakte, versterkt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Gelderland en Overijssel de regionale economie.

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn