Volledig scherm
PREMIUM
Groote in zijn jongere jaren © Familiearchief Groote

Op de begrafenis van zanger André Groote (1944-2019) was niemand: ‘En dat wilde hij zelf’

Muzikant André Groote (74) uit Nieuwleusen werd alleen in het bijzijn van de uitvaart-ondernemer begraven. Hij vroeg vrienden en familie niet op zijn uitvaart te komen en zijn overlijden geheim te houden. Maar kun je in tijden van sociale media wel sterven in anonimiteit?

André Groote was uniek. De zanger van hits als Henry The Horse en Racing Car werd tijdens zijn muziekcarrière bijvoorbeeld ook paragnost. Mensen geloofden, naast zijn stem, in zijn gave om gebeurtenissen te voorspellen. De paragnost en zanger, die eerder in Zwolle en Apeldoorn woonde, had van 1978 tot 1994 een radioprogramma bij Veronica. In Het Zwarte Gat deed hij wekelijks voorspellingen.

  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn