Volledig scherm
Leerlingen van Gymnasium Apeldoorn en leerlingen van Gymnasium 610 uit Sint Petersburg in de tuin van Paleis Het Loo.foto Gymnasium Apeldoorn

Op expeditie met de Russen

APELDOORN - Een delegatie van dertien Russische leerlingen en twee docenten is deze week te gast in Apeldoorn. De Russen doen een uitwisseling met het Gymnasium Apeldoorn.

"Aangezien ik in Rusland heb gestudeerd en gewerkt spreek ik vlot Russisch," zegt organisator van de uitwisseling Theo van der Voort. "Als docent scheikunde op Gymnasium Apeldoorn is mij gevraagd aan geïnteresseerde leerlingen van het Gymnasium een caput Russisch te geven. Een caput is een lessencyclus. Dat houdt in dat ze gedurende acht à negen weken lessen Russisch krijgen."

"Een paar jaar geleden hebben we aan het slot van een serie caputlessen een aantal Russische gymnasia een prentbriefkaart gestuurd. Gymnasium 610 (scholen hebben in Rusland een nummer in plaats van een naam) in Sint-Petersburg stuurde een leuke reactie terug."

"Daaruit zijn twee zaken voortgekomen: een jaarlijkse uitwisseling voor derde klassen en een gemeenschappelijke expeditie naar het Bajkalmeer in Oost-Siberië."

"In de zomer van 2011 zijn 31 leerlingen van ons en 22 leerlingen van Gymnasium 610 vanuit Moskou per trein naar het Bajkalmeer gereisd. We hopen in de zomer van 2014 weer met een groep van beide gymnasia naar het Bajkalmeer te gaan."

"In oktober 2011 zijn dertien leerlingen en twee docenten van ons een week naar Sint-Petersburg geweest. Momenteel zijn dertien Russische leerlingen en docenten op tegenbezoek in Apeldoorn. Zij volgen hier een aantal lessen. Verder hebben zij Apeldoorn en omgeving leren kennen. Donderdag waren we naar Paleis Het Loo. De Russen logeren bij gastgezinnen in Apeldoorn." Na Pasen worden al voorbereidingen getroffen voor een reis in oktober 2012 naar Sint-Petersburg.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn