Het nieuwe TROI-team van de politie Oost-Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe TROI-team van de politie Oost-Nederland. © Rob Voss

Op je telefoon tijdens een ongeluk? Dit nieuwe politieteam heeft dat straks zo achterhaald

‘Hey bro, je niffa is toch bonker, ik heb osso een paar ora’s die nog niet doodgemaakt zijn’. Lange tijd abracadabra voor de politie, maar dankzij TROI is straattaal nu zo in begrijpelijk Nederlands omgezet. Zoals dat nieuwe team ook snel kan checken of betrokkenen bij een verkeersongeval aan hun telefoon zaten. ,,Hoe complexer de data, hoe interessanter het wordt ons in te schakelen.”

13 reacties

 • R. Otters

  1 week geleden
  T is wat ze kunnen al zien strax of je n scheet hebt gelaten 😐
 • N Dekker

  2 weken geleden
  Dagelijks zie ik honderden bestuurders met hun mobieltje bezig onder het rijden. Sowieso lijkt het wel het wilde westen op de weg. Normen en waarden zijn vervaagd! Te triest voor woorden dat elke bestuurder zich hiervoor zichzelf niet verantwoordelijk voelt! Wat zouden ze klagen als bv een arts of chirurg al bellend een behandeling uitvoert. Kan toch geen kwaad?!
 • E. Klene

  2 weken geleden
  @Kas van Dam: stoer verhaal, maar jij bent nog altijd de bestuurder dus strafbaar. Echt ongelooflijk dat je het überhaupt in je hoofd haalt.
 • Kas van Dam

  2 weken geleden
  Tja... mijn auto rijdt autonoom op de snelweg en ik kan m'n telefoon (bijvoorbeeld whatsapp) geheel handsfree bedienen... Benieuwd wat de politie daarmee doet? En ook hoe ze willen aantonen of iemand met de vingers aan whatsapp zat, of spraakgestuurd iets verzonden heeft... Het is prima aan te tonen als je bij alle data kunt. Maar ja, daar mag de politie (terecht) niet zomaar bij! En een verdachte is geenszins verplicht mee te werken aan zo'n onderzoek.
 • Kas van Dam

  2 weken geleden
  Koelewijn en Huisman, rustig aan, we zitten hier niet op de kleuterschool.