Met een paar duizend man het bos in voor een filmvoorstelling. Na twee jaar onderbreking keert het Vue Openlucht Filmfestival terug in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een paar duizend man het bos in voor een filmvoorstelling. Na twee jaar onderbreking keert het Vue Openlucht Filmfestival terug in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Openlucht Filmfestival keert terug in Apeldoorn

Het Openlucht Filmfestival keert terug in Apeldoorn. Twee jaar lang was het door de coronasituatie onmogelijk of financieel niet verantwoord om  het festival te organiseren en was het de vraag of het in de huidige vorm zou terugkeren. Die knoop heeft organisator Accres nu doorgehakt: in augustus wordt de bosweide van park Berg en Bos negen dagen lang omgevormd tot openluchtbioscoop.

  1. Arje voelt zich thuis op vmbo-school in Apeldoorn: ‘We gaan lekker rammen, lekker drummen!’
    PREMIUM

    Arje voelt zich thuis op vm­bo-school in Apeldoorn: ‘We gaan lekker rammen, lekker drummen!’

    ,,Lekker rammen, lekker drummen!” De 13-jarige Arje Meijer uit Ugchelen tovert een grote glimlach op zijn gezicht. Hij heeft superveel zin in de muziekles. Want ja, drummen, dát is zijn ding. Hij voelt zich op zijn plek hier in Apeldoorn, op UGO verkennend vmbo. Sinds de zomervakantie gaat de enthousiaste jongen, die het syndroom van Williams heeft, hier één dag in de week naar toe.