Volledig scherm
Het masker van een horrorclown. Foto: ANP

Ophef over horror-clown in Apeldoornse wijk De Maten

APELDOORN - De ophef over clowns die kinderen de stuipen op het lijf jagen, heeft Apeldoorn bereikt. Op de Facebookpagina Mama's in Apeldoorn wordt gewaarschuwd voor een clown die woensdagmiddag langs de Ericastichting een jochie heeft laten schrikken.

"Hij was overstuur, zei dat hij een clown was tegengekomen'', zegt een vrouw die de jongen heeft gesproken. ,,Ook lag er een bebloede paddenstoel en een nep uitziende kettingzaag in de berm." De vrouw stuurde de jongen naar huis en liep verder. Ze laat weten dat ze de clown zelf niet heeft gezien. De bebloede paddenstoel blijkt een zwam aan de onderkant van de stam van een boom te zijn. Op de zwam is wel een donkere substantie te zien, maar of het nepbloed is?

Geen aandacht
Bij een van de huizen die uitzicht hebben op het laantje, blijkt een jongen wel iets gezien te hebben. "Ik kwam gisteravond rond 20.30 uur iemand tegen op de fiets met een scream-masker op. Maar dat was niet op het fietspad hier, maar verderop richting de Barnewinkel." Bij de basisscholen De Gong, De Schakel en De Bongerd, is er niks bekend over een horrorclown die in de buurt zou zijn gezien. Of er melding is gedaan bij de politie van een horrorclown in Apeldoorn, is niet bekend. De politie geeft aan geen aandacht te besteden aan de horrorclownhype in de media.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn