Hoe de voormalige Karwei-bouwmarkt in Apeldoorn-West erbij ligt is de gemeente een doorn in het oog. Maar de bouw van een supermarkt hier toestaan, waarmee B en W dat willen oplossen, dat gaat de gemeenteraad veel te ver.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe de voormalige Karwei-bouwmarkt in Apeldoorn-West erbij ligt is de gemeente een doorn in het oog. Maar de bouw van een supermarkt hier toestaan, waarmee B en W dat willen oplossen, dat gaat de gemeenteraad veel te ver. © Maarten Sprangh

Opnieuw dikke streep door supermarkt in Apeldoorn, na jarenlange voorbereiding

De Apeldoornse gemeenteraad zet opnieuw na jarenlange voorbereiding op de valreep een dikke streep door een plan voor een supermarkt. Het bestemmingsplan voor een Lidl aan de Asselsestraat zou volgende week worden vastgesteld, maar een grote politieke meerderheid blaast het alsnog af. Eerder gebeurde dat ook al bij een sloopplan voor het voormalige stadskantoor Westpoint om een grote Albert Heijn te kunnen bouwen.

4 reacties

 • A.G. de Jong

  6 dagen geleden
  Ze hadden dat spuuglelijke Westpoint-gebouw liever plat kunnen gooien en plaats laten maken voor een supermarkt. Nu blijft het een puist aan de rand van de stad.
 • Julius Bruins

  7 dagen geleden
  Nou Reinder, je kunt eerder stellen dat er een overschot aan mensen is, woningen zijn er zat. Je moet Nederland niet voller bouwen dan het nu is, maar ervoor zorgen dat Nederland weer leefbaar wordt, dus ernaar streven dat de bevolking binnen een jaar of 60 weer afneemt tot een miljoentje of 8, pas dan wordt het weer leefbaar hier. Maar goed, dat geldt wereldwijd, ipv van 7 miljard is er redelijkerwijs maar ruimte voor 1 of 2. Het reproduktiegetal van de mens zal drastisch om laag moeten.
 • Reinder Bosch

  1 week geleden
  We hebben enorme tekorten aan woningen, zeker in binnenstedelijk gebied. Geen enkele behoefte aan nog meer winkels voor leegstand. Is het nu zo moeilijk om te bedenken dat er woningen moeten komen?
 • henk hartog

  1 week geleden
  Heerlijk om een Ambtenaar te zijn?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn