Emely van Essen hoopt dat het licht aanblijft bij Bakkerij Breden.
Volledig scherm
PREMIUM
Emely van Essen hoopt dat het licht aanblijft bij Bakkerij Breden. © Maarten Sprangh

Opnieuw faillissementen in Apeldoornse bakkerswereld

De Apeldoornse bakkerswereld is opnieuw opgeschrikt door faillissementen. Nadat in augustus Van der Wal Jolink failliet ging, zijn nu Bakkerij Breden, Bakkerij Broer en Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij bankroet. De eigenaar van dat laatste bedrijf tekende in het najaar nog voor de doorstart van Van der Wal Jolink. Hij denkt dat Van der Wal Jolink niet wordt geraakt door de problemen.

De faillissementen van Broer (Schubertplein) en Breden (Zwolseweg) houden rechtstreeks verband met elkaar. Rien Broer verkocht zijn zaak na daar 48 jaar lang te hebben gebakken in 2018 aan Norbert en Emely Breden, die eerder Bakkerij Kragt aan de Zwolseweg hadden overgenomen. 

Zij slaagden er echter niet in om er in Apeldoorn-Zuid een succes van te maken, constateert curator Priscilla Trip. Dat beide partners uit elkaar gingen hielp daar ook niet bij.

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn