Na Raalte, Apeldoorn, Epe en Rijssen was ook het gemeentehuis in Twello het toneel van een boerenprotest.
Volledig scherm
PREMIUM
Na Raalte, Apeldoorn, Epe en Rijssen was ook het gemeentehuis in Twello het toneel van een boerenprotest. © Luciano De Graaf

Opnieuw protest, emotie zit hoog bij boze boeren: ‘Tijd van praten is voorbij’

Met verrassingsacties op meerdere plekken in Oost-Nederland hebben boze boeren maandag opnieuw gedemonstreerd tegen het stikstofbeleid van minister Christianne van der Wal. Een groep boeren stichtte brandjes voor de gemeentehuizen in Apeldoorn, Epe en Twello. Op snelwegen en provinciale wegen werd het verkeer gehinderd door blokkades. 

27 reacties

 • OART van de kaai

  1 maand geleden
  Wie verantwoordelijk is voor deze chaos, mag er van mij voor boeten. op naar vdwal e.d. Een dienende overheid, die luistert naar het volk, had deze chaos voorkomen. En waar is de Koning? De inwoners die het meest arbeiden in het koningkrijk, laat hij links liggen. De Koning had al terug moeten zijn van zijn staatsbezoek om zijn verdrukte boeren te helpen. Dan vallen titels weg, zij aan zij. tegen kwade machten en overheden.
 • Barlaeus

  1 maand geleden
  "De tijd van praten is voorbij" staat er boven dit artikel. Praten is sowieso niet het sterkste punt van de boeren. Wanneer er een klaag- of protesteer-boer op TV wordt geïnterviewd is het niet te verstaan. Ondertitelen zou niet helpen denk ik. Het zijn geen denkers en ook geen praters.
 • F. Post

  1 maand geleden
  De sympathie voor de boeren zal hard terug lopen door al die acties.
 • Hans van Dijk

  1 maand geleden
  Het gaat tegen het stikstof beleid. Maar daar win je geen sympathie mee, door hooibalen en bermen in brand te steken. En met honderden tractoren wegen in ons land te blokkeren. En zeker niet opnieuw de minister thuis te bezoeken met voertuigen. Zo kweek je juist meer onbegrip en frustratie bij de mensen.
 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  Ik sta achter de BOEREN. zij hebben met bloed, zweet en tranen in 80 urige werkweken en bedrijf op gebouwd en die worden dan door Haagse personen te niet gedaan. Laten die eens wat minder in het vliegtuig stappen om daarmee het stikstofbeleid te beperken.
 1. Winkelcentrum in hartje Apeldoorn wijkt voor woningen: verdriet bij gasten populair Koffiehuys
  PREMIUM
  8

  Winkelcen­trum in hartje Apeldoorn wijkt voor woningen: verdriet bij gasten populair Koffiehuys

  Een winkelcentrum in hartje Apeldoorn moet verdwijnen voor woningbouw. Projectontwikkelaars zoeken al jaren naar een manier om de kwakkelende Korenpassage door te ontwikkelen, maar vonden tot dusver geen haalbaar plan. De kogel blijkt nu alsnog door de kerk. Dat betekent dat een grote publiekstrekker, het Apeldoorns Koffiehuys, nog deze week dichtgaat. Tot groot verdriet onder gasten.

Apeldoorn