Volledig scherm
Voorpost maakte onder meer met spandoeken duidelijk tegen de komst van de tijdelijke opvang te zijn. © Rob Voss

Opvang asielzoekers in Apeldoorn pas op z'n vroegst half januari open

De tijdelijke opvang voor asielzoekers aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn gaat op z'n vroegst half januari. De planning was dat het voormalige UWV-gebouw, waar maximaal 400 vluchtelingen gehuisvest worden, nog voor de kerstdagen operationeel zou zijn. De opleveringswerkzaamheden vergen meer tijd dan verwacht.

,,Zo bleken er nogal wat ruiten gesneuveld te zijn. Alle brandmelders moeten getest worden en de leidingen moeten doorgespoeld worden in verband met legionellagevaar”, vertelde Carine Portengen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maandag tijdens een informatie-avond. 

Protest

Die werd druk bezocht.  Onder andere door buurtgenoten. Die hebben over het algemeen geen problemen met de komst  van de tijdelijke opvang. Daarnaast gaf ook een tiental protestanten van actiecomité Voorpost acte de presence. Deze landelijke organisatie liet met spandoeken en flyers weten ‘Géén AZC in onze buurt te willen’. Omdat de demonstratie vreedzaam verliep, gedoogde de ook aanwezige burgemeester John Berends de actiegroep. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn