Volledig scherm
Ook dit jaar start de Oranje-rit weer tegenover Paleis Soestdijk. © Gertrude de Vries

Oranje auto's op Koningsdag in optocht door Apeldoorn

Wie in het bezit is van een oranje auto, is op Koningsdag welkom om mee te rijden met de Oranje-rit. De tocht van oranje auto's voert langs verschillende koninklijke plekjes in Midden-Nederland. 

De rit begint rond 11.00 uur bij Paleis Soestdijk. Vanaf daar rijdt de stoet naar Kasteel Drakensteyn. Hier staan de bestuurders stil bij het hijsen van de vlag. Daarna rijden de oranje wagens richting Apeldoorn, waar de tocht eindigt bij Paleis Het Loo.

Het is de tweede keer dat de Oranje-rit gereden wordt op Koningsdag. ,,Ons motto is: 'Hoe meer oranje op de weg, hoe meer vreugd'. We willen de Oranje-rit laten uitgroeien tot letterlijk een vorstelijk evenement,'' schrijft organisator Jeroen van der Bijl in een toelichting.

Deelname aan de tocht is gratis. Aanmelden kan via de Facebookpagina: Oranje-rit Koningsdag. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk. 

  1. ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbordeel
    video

    ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbor­deel

    Het plan om in Apeldoorn een poppenbordeel in te richten mag dan nog lang niet in kannen en kruiken zijn, initiatiefnemer Tjeerd-Jan Smit heeft in samenwerking met allemansvriend Johan Vlemmix en zanger Rob Zorn wel vast een bijpassende hit en videoclip gelanceerd. ‘My Dolly’ heet het nummer, verwijzend naar het plan van Smit. ,,Het lijkt ons geweldig om onze ‘love dolls’ straks ook aan te bieden aan showbizz Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn