Volledig scherm
Ook dit jaar start de Oranje-rit weer tegenover Paleis Soestdijk. © Gertrude de Vries

Oranje auto's op Koningsdag in optocht door Apeldoorn

Wie in het bezit is van een oranje auto, is op Koningsdag welkom om mee te rijden met de Oranje-rit. De tocht van oranje auto's voert langs verschillende koninklijke plekjes in Midden-Nederland. 

De rit begint rond 11.00 uur bij Paleis Soestdijk. Vanaf daar rijdt de stoet naar Kasteel Drakensteyn. Hier staan de bestuurders stil bij het hijsen van de vlag. Daarna rijden de oranje wagens richting Apeldoorn, waar de tocht eindigt bij Paleis Het Loo.

Het is de tweede keer dat de Oranje-rit gereden wordt op Koningsdag. ,,Ons motto is: 'Hoe meer oranje op de weg, hoe meer vreugd'. We willen de Oranje-rit laten uitgroeien tot letterlijk een vorstelijk evenement,'' schrijft organisator Jeroen van der Bijl in een toelichting.

Deelname aan de tocht is gratis. Aanmelden kan via de Facebookpagina: Oranje-rit Koningsdag. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk. 

  1. Mark, Martijn en Jan zwepen het Apeldoornse publiek op tijdens beachvolleybalwedstrijden
    PREMIUM
    video

    Mark, Martijn en Jan zwepen het Apeldoorn­se publiek op tijdens beachvol­ley­bal­wed­strij­den

    'Here comes the boom! Here comes the boom, boom, boom boom!' Wie een wedstrijdje beachvolleybal bekijkt in het stadion op het Marktplein heeft grote kans na afloop nog een lange tijd rond te lopen met de leuzen van het volleybal in het hoofd. Het betrekken van het publiek bij de wedstrijden is een belangrijk onderdeel van de beachvolleybalsport. Een speciaal entertainmentteam zorgt voor de sfeer in het Apeldoornse stadion.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn