Volledig scherm
Ook dit jaar start de Oranje-rit weer tegenover Paleis Soestdijk. © Gertrude de Vries

Oranje auto's op Koningsdag in optocht door Apeldoorn

Wie in het bezit is van een oranje auto, is op Koningsdag welkom om mee te rijden met de Oranje-rit. De tocht van oranje auto's voert langs verschillende koninklijke plekjes in Midden-Nederland. 

De rit begint rond 11.00 uur bij Paleis Soestdijk. Vanaf daar rijdt de stoet naar Kasteel Drakensteyn. Hier staan de bestuurders stil bij het hijsen van de vlag. Daarna rijden de oranje wagens richting Apeldoorn, waar de tocht eindigt bij Paleis Het Loo.

Het is de tweede keer dat de Oranje-rit gereden wordt op Koningsdag. ,,Ons motto is: 'Hoe meer oranje op de weg, hoe meer vreugd'. We willen de Oranje-rit laten uitgroeien tot letterlijk een vorstelijk evenement,'' schrijft organisator Jeroen van der Bijl in een toelichting.

Deelname aan de tocht is gratis. Aanmelden kan via de Facebookpagina: Oranje-rit Koningsdag. Ter plekke aansluiten is ook mogelijk. 

  1. Hoofd Tuindienst Paleis Het Loo heeft weinig tijd om van tuinen te genieten
    PREMIUM
    video

    Hoofd Tuindienst Paleis Het Loo heeft weinig tijd om van tuinen te genieten

    In 1983 maakte Willem Zieleman, nu hoofd van de Tuindienst van Paleis Het Loo, het staartje mee van de restauratie van het paleis en de tuinen. Nu het paleis ruim dertig jaar later dicht is voor een grootschalige verbouwing en renovatie, ligt de nadruk meer en meer op de tuinen, die wel 'gewoon' open zijn. Wat komt er kijken bij het onderhoud van de 2,5 kilometer graskanten in de Boventuin, de in totaal 27 kilometer lange haagjes van Japanse hulst en de fonteinen in de paleistuinen?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn