Volledig scherm
© ANP Kippa

Orpheus klaar voor nieuw seizoen

APELDOORN - Meer voorstellingen, meer service, klantvriendelijker en lief voor theatervrienden. Orpheus wil wat moois van het nieuwe theaterseizoen maken en verruimt met onmiddellijke ingang de mogelijkheid om kaartjes te kopen. Op werkdagen is de kassa voortaan open van 9 tot 19 uur en in het weekend is het mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen.

Symbolisch voor zoveel klantvriendelijkheid is de vernieuwde entree aan de zuidkant ('oude ingang') en het kleurgebruik binnen dat de ietwat kille betonnen buitenkant van het in de Moderne Beweging-stijl opgetrokken gebouw moet compenseren. Het nieuwe, kleurrijke logo past zich daarbij aan. Borden aan de buitenkant geven duidelijk aan waar bezoekers zich moeten vervoegen.

Orpheus heeft een redelijk jaar achter de rug. Het theater dat zo'n 12.000 meer toeschouwers mocht verwelkomen dan in het slappe jaar daarvoor. Het aantal voorstellingen gaat komend seizoen omhoog, waarvan vooral de Hanoszaal en de Rabobankzaal profiteren. Grote cabaretiers zijn dit jaar in de Koning Willem-Alexanderzaal te verwachten. Van Youp van 't Hek tot Jochem Myjer. De musical is zwaar op z'n retour. Theaterconcerten (Golden Earring en Racoon) komen daarvoor in de plaats.

Extra aandacht is er voor de Vrienden van Orpheus, met zo'n 2000 leden een van de grootste clubs van Apeldoorn. Ze zijn onderverdeeld in vrienden, goede vrienden en hartsvrienden (al naar gelang hun financiële ondersteuning) en worden in de watten gelegd. Op woensdagavond 5 juni is er een verrassende seizoenpresentatie in de Rabobankzaal. Wie daar bij wil zijn wordt verzocht zich te melden via kassa@orpheus.nl. Veel meer informatie over het nieuwe theaterseizoen is te lezen in de Stentor van vandaag.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn