Volledig scherm
Will Simon en Anniko van Santen © René van de Esschert

Oud-presentator Will Simon van Opsporing Verzocht overleden

APELDOORN - Will Simon uit Apeldoorn is donderdag in zijn woonplaats overleden, meldt Omroep Gelderland. De oud-presentator die bekend werd als presentator van Opsporing Verzocht is 87-jaar geworden.

Simon presenteerde in 1975 en 1976 en vervolgens van 1982 tot 1991 het tv-programma Opsporing Verzocht. Vorig jaar nam hij nog één keer plaats aan de presentatiedesk, om te helpen bij het oplossen van een ruim veertig jaar oude moordzaak. Het ging om de de gewelddadige dood van de 76-jarige weduwe Daisy Gijsbers in december 1974, die opnieuw onder de aandacht was gekomen bij de politie. Simon behandelde deze zaak ooit in een proefuitzending van Opsporing Verzocht.

Will Simon begon in 1962 als regisseur van culturele programma's. Daarna ging hij werken bij het actualiteitenprogramma Televizier Magazine van de AVRO en kwam hij uiteindelijk terecht bij Opsporing Verzocht als eindredacteur en presentator. In 1991 ging hij met vervroegd pensioen.

Will Simon wordt in besloten kring begraven.

Volledig scherm
ANP Kippa
Interview door Jurjen Wijnstroom (student criminologie VU Amsterdam) met Will Simon over Opsporing Verzocht. Productie: Young Media Team ROC A12. Regie: René van de Esschert. Camera, geluid en montage: Maikel van Maanen en Ruben Boerstoel.
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn