Het is al een tijdje onrustig bij De Hoenderloo Groep. Tientallen medewerkers voerden in januari actie voor de deur van het hoofdkantoor van Pluryn. Zij zijn boos om de sluiting van De Hoenderloo Groep. Onderwijspersoneel legt maandag en dinsdag het werk neer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is al een tijdje onrustig bij De Hoenderloo Groep. Tientallen medewerkers voerden in januari actie voor de deur van het hoofdkantoor van Pluryn. Zij zijn boos om de sluiting van De Hoenderloo Groep. Onderwijspersoneel legt maandag en dinsdag het werk neer. © ANP

Ouders Hoenderloogroep boos: ‘onze kinderen zijn de dupe van alle onrust’

Kinderen op De Hoenderloo Groep lijden ernstig onder de onrust die de voorgenomen sluiting van de jeugdzorginstelling veroorzaakt. Dat zeggen hun ouders, die verenigd zijn in Ouders Hoenderloogroep. De komende dagen legt het onderwijzend personeel het werk neer. 

De ouders zeggen dat hun kinderen in toenemende mate last hebben van de spanningen die er zijn tussen moederorganisatie Pluryn, de zorgmedewerkers en het onderwijzend personeel van het Hoenderloo College. Dit rekenen zij Pluryn aan. De ouders vinden dat Pluryn te weinig oog heeft voor de effecten van de voorgenomen sluiting op hun kinderen. ,,Ons is in december beloofd dat ze niet veel zouden merken van de voorgenomen sluiting’’, zegt Muriël van de Graaf namens Ouders Hoenderloogroep. Het tegendeel is waar, vinden de ouders. ‘Pluryn heeft al groepen samengevoegd, kinderen verplaatst en gebouwen gesloten’, melden zij. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn