Volledig scherm
Pluryn heeft onder meer een grote instelling voor jongeren in Hoenderloo. (archieffoto) © Rob Voss

Ouders Hoenderloogroep-kinderen willen hervorming jeugdzorg met petitie afdwingen

Ouders van de ruim 200 kinderen die nu nog onder de hoede vallen van de binnenkort te sluiten jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep (onderdeel Pluryn) zijn een petitie gestart. Met voldoende steun hopen ze op die manier hervorming van het jeugdzorgstelsel af te dwingen.

Over de aanleiding om nu tot deze actie over te gaan zegt woordvoerster Babette Brouwer: ,,Afgelopen week hebben we bij Pluryn met minister De Jonge een gesprek gehad en het werd ons toen pijnlijk duidelijk dat er geen oplossing in het verschiet ligt. Er wordt verwezen naar de gemeenten en Pluryn, maar daar hebben we geen vertrouwen in. En er wordt gesproken over plekken voor kinderen die er gewoon niet zijn.”

Nationaal probleem

Volgens Brouwer gaat het om een nationaal probleem en moet de minister zijn verantwoordelijkheid nemen. ,,Het is natuurlijk fijn als je je zorg mag uiten tegen hem, maar als er verder niks mee gedaan wordt dan moeten we verder gaan. Want ook bij gesprekken met lokale bestuurders bestaat veel onkunde over dit onderwerp en mensen die naar elkaar verwijzen. Het is een kastje-muur-onderwerp geworden.” 

Over de gehoopte respons op de petitie zegt ze: ,,Het  zou natuurlijk mooi zijn dat alle ouders van de circa 365.000 kinderen die gebruik maken van jeugdhulp tekenen, maar met een steunbetuiging door 100.000 ouders zouden we al heel blij zijn.” De petitie kan online getekend worden en is hier te vinden.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn