Volledig scherm
Hulpverleners bekommeren zich om de motorrijder uit Didam na het ongeval. © Pim Velthuizen

Overleden motorrijder werd onwel voor val in Beekbergen

De 72-jarige motorrijder uit Didam die zondag is overleden na een ongeval in Beekbergen, is gevallen als gevolg van een onwelwording. Dat bevestigt de politie.

De Didammer was op de motor onderweg naar de jeugdkoers Ronde van Gelderland in Beekbergen, toen hij op een kruispunt ten val kwam. Volgens de politie is onduidelijk of de man is overleden aan de gevolgen van de onwelwording, of aan de verwondingen die hij overhield bij de val.

Bekend en geliefd

Het slachtoffer is de 72-jarige Henk Wenting, een bekend en geliefd persoon in de wielerwereld. Hij was bijvoorbeeld erg actief voor Bergh in het Zadel, de meerdaagse wielertocht waarmee geld wordt ingezameld voor kankerbestrijding. Hij zou komende week de route voor 2019 gaan verkennen op de motor. Wenting fietste jaren mee in de tocht, de laatste jaren was hij rennersbegeleider op de motor.

Dat zou de Didammer ook zondag gaan doen, bij de wedstrijd voor 14- tot 17-jarigen in Beekbergen. Na het ongeval heeft de organisatie van de Ronde van Gelderland de koers aangepast

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn