Overval gepleegd bij kapper in Apeldoorn

VideoBij Ami Kappers in winkelcentrum De Eglantier in Apeldoorn is vanavond een overval gepleegd. Vier personen zijn aangehouden.

De kapper werd overvallen door meerdere donkere jongens. Mogelijk werd hierbij een vuurwapen gebruikt. Op het moment van de overval waren er nog vijf medewerkers aanwezig in de winkel. 

Volgens een getuige die in de winkel aanwezig was tijdens de overval, werd de overval gepleegd door één persoon. Deze persoon was gemaskerd. De dader wist de kappers zo ver te krijgen dat zij papiergeld en de kassalade meegaven. Buiten hielden drie anderen alles in de gaten. 

Burgernet

De daders sloegen na de overval op de vlucht. De politie startte een burgernetactie om hen op te sporen. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Mede dankzij een aantal tips via Burgernet heeft de politie een aantal personen aan kunnen houden. 

Snackbar

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een overval plaatsvindt bij het winkelcentrum. In maart werd ook snackbar Charly overvallen

Volledig scherm
Ami Kappers Apeldoorn overvallen. © Rob Voss
  1. Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn
    PREMIUM

    Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn

    Hij heeft zich één ding heilig voorgenomen: die boom gaat hij planten. Sinds donderdag lijkt alles in het leven van John Berends te draaien om zijn benoeming als commissaris van de Koning in Gelderland, maar in de korte tijd dat hij nog in functie is verliest de Apeldoornse burgemeester de hoofdzaken niet uit het oog. ‘Die boom’ komt bij het nieuwe asielzoekerscentrum, heeft hij beloofd. Symbolisch voor het belang dat hij daar aan hecht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn