Volledig scherm
De politie deed woensdagavond onderzoek in de Mariastraat, maar gaf toen nog niet aan wat er was voorgevallen. © Luciano de Graaf

Overval op twee winkels in centrum Apeldoorn

Twee winkels in het centrum van Apeldoorn zijn woensdag aan het eind van de middag overvallen.

De politie stuurde die avond een Burgernet-bericht uit waarin werd opgeroepen uit te zien naar een man. Agenten konden op dat moment nog niet aangeven wat er precies gaande was.

Naar nu blijkt betrof het een overval op de Big Bazar aan de Mariastraat, die rond 17.20 uur plaats had. Een man bedreigde de caissière met 'een wapen of iets wat daar op leek', aldus de politie. Toen de medewerkster de overvalknop in drukte ging de man er lopend vandoor naar de Nieuwstraat. Een medewerker van de winkel zette nog de achtervolging in, maar moest die poging uiteindelijk staken.

Fiets

Korte tijd later kwam er bij de politie opnieuw een melding binnen van een overval. Dit keer was een winkel aan de Hofstraat aan de beurt geweest. Rond 17.45 uur deed een man een greep in de kassa. Bij die overval toonde ook hij een wapen. De dader zou samen met een andere man op de fiets zijn aangekomen bij de winkel. Welke zaak dit betrof, is nog niet duidelijk.

De overvaller in de Mariastraat is een lichtgetinte man van ongeveer 1,80 à 1,85 meter lengte. Hij droeg een bril en, opvallend genoeg, een lichtkleurige wintermuts met twee touwtjes eraan, en een lange broek met blauwe camouflageprint.
De dader in de Hofstraat is ongeveer 30 jaar en had een korte broek aan met camouflage-patroon.

  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn