Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Overvallers woning Pythagorasstraat later voor de rechter

ZUTPHEN – De twee mannen die op 15 juni een woningoverval zouden hebben gepleegd in de Pythagorasstraat in Apeldoorn, moeten zich op 7 februari verantwoorden voor de rechter. Dat werd dinsdag bekend tijdens een zogeheten pro forma-zitting in de Zutphense rechtbank. Bij de overval werd de man des huizes meerdere malen gestoken met een mes.

J.M. (29) -zonder vaste woon- of verblijfplaats- en R.H. (23) uit Arnhem drongen volgens het Openbaar Ministerie die avond rond 18.30 uur de woning binnen, waar op dat moment een man, vrouw en een kind van vier jaar oud aanwezig waren.
Het kind werd apart gezet in een slaapkamer, maar de man des huizes werd mishandeld en meerdere keren gestoken met een mes, terwijl de overvallers riepen: ‘Money, money’. De man en de vrouw werden ook vastgebonden met Ducttape.
Daarna gingen de overvallers er vandoor met 1700 euro, gouden en zilveren sieraden, een horloge, drie iPhones en een tas en portemonnee. Bij het Atrium werden M. en H. -op dat moment samen op één fiets- opgepakt met spullen uit de woning waar de overval was gepleegd.
Het slachtoffer dat werd gestoken, raakte gewond aan gezicht, schouder, rug en arm. Hij moest een paar dagen in het ziekenhuis verblijven om te herstellen.
Dinsdag stond de zaak op de rol bij de Zutphense rechtbank, maar niet voor inhoudelijke behandeling. Pas als het onderzoek helemaal is afgerond, kan de rechtbank zich buigen over wat er die avond precies is gebeurd en wat de rol van M. en H. daarin is geweest.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn