Volledig scherm
foto Nationale Park De Hoge Veluwe.

Paashaas gespot op Witte Fiets

HOENDERLOO – Op paaszondag 31 maart is er een grote paaseizoektocht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Maar liefst 500 gekleurde eieren liggen verstopt in het Park om vanaf 14 uur gevonden te worden door kinderen tot en met twaalf jaar.

Behalve de 500 gekleurde eieren, zijn er ook gouden, zilveren en bronzen eieren verstopt. De gelukkige vinder van deze eieren wint een Land Rover Safari voor het hele gezin, een heus hertengewei, of een knuffelbeest uit de Parkwinkel. Voor de allerkleinsten (tot 6 jaar) worden de eieren op een aparte plek verstopt en zijn er eveneens prijzen te winnen. De Hoenderlose Buntbloasers verzorgen de muzikale begeleiding bij de zoektocht naar het gouden ei.

Op zondagochtend 31 maart wordt via de website, Facebook, Twitter en bij de ingangen van het Park bekend gemaakt waar de eieren ongeveer zijn verstopt. Om 14 uur geeft boswachter Henk Ruseler bij het Bezoekerscentrum het startsein om te gaan zoeken. Hoewel deze activiteit voor gezinnen is bedoeld, is het zoeken alleen voorbehouden aan de kinderen tot en mer 12 jaar. Met een geldig entreebewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe is deelnemen aan 'Vind het ei' gratis.

De 500 te verstoppen scharreleieren worden door Stern Partyservice hardgekookt aangeleverd en zijn eetbaar. Dit geldt ook voor de paashaaskoeken die door Bakkerij van de Poel speciaal voor dit evenement worden gebakken.

De entreeprijs voor het Park bedraagt € 8,40 voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 4,20 om toegang tot het Park te krijgen en voor kinderen tot en met vijf jaar is de entree gratis. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten op www.hogeveluwe.nl .

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn