Volledig scherm
© ANP

Paperart Coda bewonderen op iPad-app

APELDOORN - Mensen met een iPad die alvast thuis willen zien wat er momenteel te zien is op de tentoonstelling CODA Paperart kunnen thuis al de nieuwe app downloaden, die in de Appstore te vinden is. De tentoonstelling CODA PaperArt toont het meest recente werk van 39 kunstenaars en vormgevers en laat zien wat van en met papier gemaakt kan worden.

De tentoonstelling, die tot en met 27 oktober in CODA Museum te bewonderen is, heeft de eerste maand al veel enthousiaste bezoekers getrokken. Om deze, en nieuwe bezoekers de gelegenheid te geven de actualiteiten en achtergrondinformatie in het werk te kunnen blijven volgen, heeft CODA een gratis app uitgebracht die via de App Store te downloaden is. Deze app geeft informatie over de kunstenaars en laat hun werken zien. Daarnaast zijn er verschillende links opgenomen zodat de gebruiker op de hoogte kan blijven van alle actualiteiten rondom CODA PaperArt.

Dit is de eerste app van CODA waarin bezoekers op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en de wetenswaardigheden over een tentoonstelling. De tentoonstellingsplattegrond dient als leidraad voor het vinden van de deelnemende kunstenaars waarvan voor de meesten een link is opgenomen naar hun eigen site. . Er is zowel een Nederlandse als Engelse versie: wordt de iPad liggend gebruikt, dan krijgt men de Engelse versie; wordt de iPad staand gebruikt, dan verschijnt de Nederlandse versie. De gratis app CODA Apeldoorn is voorlopig alleen beschikbaar voor iPad en uitsluitend te downloaden in de App Store.

De tentoonstelling CODA PaperArt is inmiddels een maand open en de eerste reacties zijn zeer positief, waarbij vooral de veelzijdigheid, het samenspel en de vindingrijkheid van de kunstenaars wordt geprezen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn