Parachute­sprin­ger Jochem Stoeten kwam eind juli bij zijn allereerste sprong in Terwolde in een boom terecht. Hij werd door brandweerlieden met een hoogwerker bevrijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Parachute­sprin­ger Jochem Stoeten kwam eind juli bij zijn allereerste sprong in Terwolde in een boom terecht. Hij werd door brandweerlieden met een hoogwerker bevrijd. © Luciano de Graaf

Parachute­sprin­ger Jochem landde in een boom bij Terwolde: ‘Doodsangst? Pas in het ziekenhuis’

Meer dan een uur hing hij onlangs aan zijn parachute in een boom op 7 meter hoogte bij Terwolde. Jochem Stoeten (25) uit Enschede maakte zijn eerste parachutesprong die na een ruwe landing een ongebruikelijke eindbestemming kende. Doodsangst kende hij op dat moment niet. Die volgde later. „Ik was in shock en dacht: straks ben ik er niet meer.”

3 reacties

 • Gerard Wagenaar

  2 maanden geleden
  Geen moeite met op 2 km hoogte uit een vliegtuig te springen maar op 7 meter hoogte angst hebben moet niet nog gekker worden
 • R Vries

  2 maanden geleden
  Wie betaalt de kosten van de brandweer?
 • W. Maatman

  2 maanden geleden
  Wellicht handig dat vliegveld Teuge zelf een gebruikte ladderwagen koopt, dan hoeven de parachutisten niet zo lang in de bomen te blijven hangen, gelukkig is het wederom goed gegaan.