Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Bon Vivant krijgt nieuwe eigenaren. Links de oude eigenaren, Hans en Yvonne Winter, rechtse de nieuwe, Janet Eilander en Astrid Westdorp. © Maarten Sprangh

Parijs? Astrid en Janet halen de Franse keuken gewoon naar Apeldoorn

De laatste keer kerst, de laatste keer de Midwintermarathon voor de deur; het is aftellen voor Hans (58) en Yvonne (55) Winter. De eigenaren van de Bon Vivant in Apeldoorn bereiden zich voor op de overdracht. Vanaf 1 maart nemen Astrid Westdorp (47) en Janet Eilander (44) de zaak, die 25 jaar bestaat, over.

Aangezien de Bon Vivant zeven dagen per week open is, maar wel alleen voor het diner, liep Janet Eilander al jarenlang met het idee om een soort ‘shop in shop’ te openen in het restaurant. ,,Ik kom hier al jaren en ken Hans en Yvonne inmiddels goed. Het leek me leuk om de lunch en borrel hier te verzorgen. Ik heb zo’n tien jaar geleden al aan mijn vriendin Astrid voorgesteld om dit samen te gaan doen en een tijdje terug hebben we de stoute schoenen aangetrokken. We reserveerden een tafeltje en hebben het ze voorgelegd.”

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn