Volledig scherm
Topdrukte bij de Apenheul en Koningin Juliana Toren. foto archief Cees Baars

Pas in februari oplossing voor Apenheul-overlast

APELDOORN - De Apeldoornse gemeenteraad heeft een besluit over een aanpak van de parkeerproblematiek rond Apenheul uitgesteld tot februari. Alleen het parkeren op twee oefenvelden van AGOVV wordt echter nog onderzocht.

Wethouder Johan Kruithof had de raad voorgesteld om twee oefenvelden van AGOVV voor tien jaar te gebruiken als tweede parking voor Apenheul om te voorkomen dat ooit de J.C. Wilslaan nog wordt afgesloten om als overloopparkeerplaats te dienen.

Lapmiddel
De AGOVV-parking is echter niet de droomoplossing, vindt de gemeenteraad, omdat daarmee alleen het parkeerprobleem wordt weggewerkt, maar de verkeersoverlast blijft. De Partij voor de Dieren was het meest venijnig. ,,Broddelwerk’’, noemde Maaike Moulijn het zelfs. ,,Het is slechts een lapmiddel en gaat ook nog ten koste van natuur en milieu.’’

Besluit
Een probleem is dat een transferium bij Nieuw-Milligen, in het Gat van Zevenhuizen of bij de Cantharel, waar veel partijen voor voelen, vele jaren uitwerkingstijd nodig heeft. De AGOVV-velden inzetten kan direct en laat dat soort opties open. De gemeenteraad besluit haar besluit uit te stellen totdat de wethouder het plan tot in detail heeft uitgewerkt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn