Volledig scherm
Hoog bezoek bij CB. © Matthijs Algra

Pepernoten tegen gladheid en Sint op het dak: Apeldoorn gaat nog even door

Dat Apeldoorn dit jaar Sint-stad is, werkt na de landelijke intocht van afgelopen zaterdag nog wel even door. Op een aantal plekken zijn bijzondere inhakers te zien.

Centraal Beheer heeft sinds maandag hoog bezoek. Letterlijk, want op het dak van het hoofdkantoor in Apeldoorn-Zuid is de goedheiligman op zijn paard te zien. Het verzekeringsbedrijf lanceert al een paar jaar rond het feest een speciale Sinterklaas-site (zininsint.nl). Dat het Spaanse bezoek dit jaar Apeldoorn als eerste heeft aangedaan ,,konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan’’, zegt Matthijs Algra, communicatiespecialist bij Centraal Beheer. Als bonus heeft het bedrijf op Twitter tijdelijk een logo dat is gemaakt van chocoladeletters.

Strooien

Aan de noordkant van Apeldoorn legt de gemeentelijke eenheid Beheer en Onderhoud een bijzondere link tussen strooien en strooien. De silo’s waar het strooizout in zit, zijn met spandoeken omgedoopt tot ‘pepernotenopslag'.  ‘Wij strooien voor de Sint’, knipoogt de dienst tot 5 december.

Volledig scherm
De 'pepernotenopslag' langs het kanaal. © Michiel Bruins

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn