Eten bestel je op camping De Bosgraaf in Lieren met een QR-code vanaf je kampeerplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Eten bestel je op camping De Bosgraaf in Lieren met een QR-code vanaf je kampeerplaats. © Maarten Sprangh

Personeelstekort dwingt hotels en campings tot creatieve oplossingen: ‘Keukens zullen vroeger dichtgaan’

Kleinere terrassen, minder hotelkamers en op de camping je eten bestellen met een QR-code. Bezoekers gaan deze zomer ondervinden dat de horeca- en toerismebranche kampen met een enorm personeelstekort. In de coronatijd kozen veel medewerkers voor beter betalende alternatieven. ,,Tegen de GGD kunnen wij niet opboksen.’’

1 reactie

 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  Er is wel personeel alleen dan moet je wel fatsoenlijk willen betalen. Als je geen personeel kunt krijgen dan moet je natuurlijk wel flink de lonen omhoog doen zodat ze bij je komen werken. Nu klagen bedrijven dat ze geen personeel kunnen krijgen maar de lonen verhogen ze niet of nauwelijks. Modaal komt neer op ongeveer 20 euro per uur. Als je als bedrijf dat niet wilt betalen dan verdien je ook geen personeel. Bedrijven die dat niet kunnen betalen hebben geen bestaansrecht meer.
 1. Van der Meijde loopt 'tienduizenden euro's’ mis na ban uit gokreclames: 'Denk niet dat er nu minder gegokt wordt’
  besluit minister

  Van der Meijde loopt 'tienduizen­den euro's’ mis na ban uit gokrecla­mes: 'Denk niet dat er nu minder gegokt wordt’

  Bekende sporters en andere bekende Nederlanders mogen vanaf nu niet meer in gokreclames te zien zijn. Het betekent dat mensen als bijvoorbeeld Wesley Sneijder, Wim Kieft, Andy van der Meijde, Sjaak Swart, Jack van Gelder, Hans Klok, Ellie Lust en Kim Feenstra niet meer mogen figureren in reclames voor casino’s, sportweddenschappen of online gokken.

Apeldoorn