Peter heeft de tijd voor zichzelf stilgezet, staat in de overlijdensadvertentie uit 2016. ,,Wat hij in Apeldoorn heeft gezien en meegemaakt, heeft alles veranderd. Als we die dag daar niet waren geweest, had ons leven er waarschijnlijk anders uitgezien. In die zin kun je hem wel als slachtoffer van 30 april 2009 zien.’’ De foto is drie weken voor zijn dood gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter heeft de tijd voor zichzelf stilgezet, staat in de overlijdensadvertentie uit 2016. ,,Wat hij in Apeldoorn heeft gezien en meegemaakt, heeft alles veranderd. Als we die dag daar niet waren geweest, had ons leven er waarschijnlijk anders uitgezien. In die zin kun je hem wel als slachtoffer van 30 april 2009 zien.’’ De foto is drie weken voor zijn dood gemaakt. © eigen foto

Peter is het achtste slachtoffer van het Koninginnedagdrama: ‘Die documentaire veranderde alles. Ik zei: toe Peter, kijk nou niet’

‘Koninginnedag 2009 begon als een feest. Omstreeks 12.00 uur gebeurde er echter iets wat mijn leven zou veranderen’. Dit schrijft Peter in een lezersbijdrage aan het boek ‘Over Leven’, dat deze krant vijf jaar na de aanslag in Apeldoorn uitbracht. Twee jaar later besluit Peter ‘de tijd voor zichzelf stil te zetten’. Wat hij zag, heeft hij nooit kunnen verwerken.

 1. Podcast | De bijzondere band van prins Philip met Paleis Het Loo in Apeldoorn

  Podcast | De bijzondere band van prins Philip met Paleis Het Loo in Apeldoorn

  De Britse prins Philip wordt zaterdag begraven. Wat misschien niet iedereen weet, is dat hij een graag geziene gast was op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar kwam hij meerdere malen vanwege zijn liefde voor de paardensport. In deze podcast gaan we op zoek naar de band die de Britse prins had met Het Loo. We spreken met Pieter van Vollenhoven, Harry Buurman en Paul Rem. Luister hieronder naar hun unieke anekdotes in onze podcast.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen
  Play

  Meisje (17) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwa­gen

 2. Megaproces Zwolse drugsoorlog van start: hier gaat het om
  Play

  Megaproces Zwolse drugsoor­log van start: hier gaat het om

Apeldoorn