Volledig scherm

Peter van Uhm in Raad van Toezicht Hoge Veluwe

HOENDERLOO - Per 1 januari 2013 is Generaal bd. P.J.M. van Uhm benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De heer Van Uhm was tot juli van dit jaar in functie als Commandant der Strijdkrachten.

De overige leden van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de heer F.H. Schreve (voorzitter), de heer mr. H.D. Tjeenk Willink (vice-voorzitter), mevrouw drs. A.M. Fentener van Vlissingen en de heren mr. C.J.A. van Lede en prof. dr. ir. Th. Spek.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een grotendeels (90%) subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het natuurmuseum Museonder, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn