Volledig scherm
PREMIUM
Dit is het eerste ontwerp van een nieuwe entree van het stadhuis. Dit ontwerp maakte veel los. Daarna maakte architect Hans Ruijssenaars nog versies met ander materiaal en een minder ver doorlopende luifel. Ook die voldoen wat betreft de gemeente niet.

Pijnlijke streep door luifel stadhuis Apeldoorn

Het stadhuis van Apeldoorn krijgt geen luifel als nieuwe entree. Burgemeester en wethouders kunnen het, pijnlijk genoeg, niet eens worden met Hans Ruijssenaars. De architect van het stadhuis maakte vergeefs drie ontwerpen voor een nieuwe, uitnodigender toegang.

Over dat idee is sinds 2012 gesproken. In 2017 kwam Ruijssenaars met zijn eerste opzet: een luifel om stadhuis en Marktplein duidelijker met elkaar te verbinden. Die vond geen genade bij de commissie ruimtelijke kwaliteit (crk), die de gemeente adviseert op het gebied van welstand. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn