Volledig scherm
PREMIUM
Dit is het eerste ontwerp van een nieuwe entree van het stadhuis. Dit ontwerp maakte veel los. Daarna maakte architect Hans Ruijssenaars nog versies met ander materiaal en een minder ver doorlopende luifel. Ook die voldoen wat betreft de gemeente niet.

Pijnlijke streep door luifel stadhuis Apeldoorn

Het stadhuis van Apeldoorn krijgt geen luifel als nieuwe entree. Burgemeester en wethouders kunnen het, pijnlijk genoeg, niet eens worden met Hans Ruijssenaars. De architect van het stadhuis maakte vergeefs drie ontwerpen voor een nieuwe, uitnodigender toegang.

Over dat idee is sinds 2012 gesproken. In 2017 kwam Ruijssenaars met zijn eerste opzet: een luifel om stadhuis en Marktplein duidelijker met elkaar te verbinden. Die vond geen genade bij de commissie ruimtelijke kwaliteit (crk), die de gemeente adviseert op het gebied van welstand. 

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het dankzij Apeldoorn­se Michelle

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn