Volledig scherm
Deze pipowagen aan de Markveldweg in Uddel moet na tien jaar weg. © Marten van der Kolk

Pipowagen moet na tien jaar weg uit Uddel

Hij staat er al meer dan tien jaar, maar nu de buurman geklaagd heeft moet de pipowagen van Marten van der Kolk weg. De Uddelnaar vindt het kinderachtig van de gemeente. De schaftkeet zou een 'verblijfsplek' zijn, terwijl er alleen tuingereedschap ligt. Laten ze al die andere keetjes nu ook weghalen?

Van der Kolk kan de kwestie niet los zien van de twist die in oktober werd uitgevochten voor de onafhankelijke bezwarencommissie. Een buurman aan de Harderwijkerweg wilde voor zijn nieuwe minicamping groen licht voor een sanitaire voorziening maar de buurt verzette zich. Nu heeft die buurman de gemeente gevraagd om op te treden tegen zijn schaftkeet en moet hij de mobiele opslag voor 1 juni weghalen van de Markveldweg. ,,Hoewel er wielen onder zitten beschouwt de gemeente het als een bouwwerk'', baalt Van der Kolk. 

Verblijven

Als een handhavingsverzoek wordt ingediend moet de gemeente daarop reageren, zegt gemeentewoordvoerder Toon Schuiling. Een schaftkeet is bedoeld om ter plaatse te verblijven en dus is er een vergunning nodig, zegt hij. De keet moet dus weg. ,,Hij is echter nooit als verblijf gebruikt'', zegt Van der Kolk. ,,We gebruiken hem als opslag voor gereedschap omdat we geen toestemming kregen om hier iets te bouwen. Aanvragen van een vergunning zou 800 euro kosten, waarna die aanvraag volgens de gemeente waarschijnlijk wordt afgewezen.''

,,Ik ben even door het buitengebied van Uddel gereden en kwam binnen een paar minuten meer dan tien van dit soort 'bouwwerken' tegen'', zegt hij. ,,Ze meten dus met twee maten.''

  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn