Volledig scherm
Apeldoorn - Marvano Westrik vond tijdens het spelen een pistool in de bosjes van het Staatsliedenkwartier. © Kevin Hagens

Pistool dat Marvano (7) in Apeldoorn vond was niet geladen, politie legt link met eerdere aanhouding

VIDEOHet maakt de ontdekking er niet minder opmerkelijk om. Maar het vuurwapen dat de zevenjarige Marvano Westrik dinsdag in Apeldoorn-Zuid vond, was volgens de politie niet geladen. 

Marvano deed de bizarre vondst tijdens het verstoppertje spelen. In de struiken langs de Treubstraat stuitte hij op een echt pistool. De pal naast de vindplek woonachtige Jur Jongman concludeerde gelijk dat dat met de arrestatie te maken moest hebben die onlangs vlak achter zijn huis plaatsvond. Daarbij vroeg de politie volgens hem tevergeefs naar een wapen. 

Patroonhouder

Op woensdag 7 augustus werd in de nachtelijke uren een 23-jarige Apeldoorner aan de Treubstraat ingerekend.  ,,We kregen een melding dat hij zich agressief gedroeg. Toen we hem daarop aanspraken opende hij uit zichzelf zijn tas. Daar zat een lege patroonhouder van een pistool in”, vertelt politiewoordvoerder Anne Coenen. ,,Daarom is hij op basis van de Wet wapens en munitie aangehouden.”    

Het wapen zelf werd echter niet aangetroffen. ,,Daarom leggen ook wij de link met deze vondst. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of beide zaken inderdaad met elkaar te maken hebben.” 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn