Volledig scherm
PREMIUM
Kerkgangers laten zich dopen in een grote bak water op het podium van Mozaiek0318 in Veenendaal. Deze ‘megakerk’ overweegt zich ook in Apeldoorn te vestigen. © Raphael Drent/archief

Plan voor megakerk in Apeldoorn: critici vrezen ‘stofzuigereffect’

updateDe Veenendaalse megakerk Mozaiek0318 heeft serieuze plannen om zich in Apeldoorn te vestigen. Dit leidt nu al tot discussie onder christenen. Critici vrezen dat de nieuwe ‘hippe’ kerk met uitbundige diensten een leegloop bij bestaande gebedshuizen veroorzaakt. 

Het enthousiasme voor een vestiging in Apeldoorn en omgeving is nu al groot, meldt de kerk in haar jongste nieuwsbrief. Mozaiek0318 heeft dit voornemen onlangs bekendgemaakt tijdens een informatiebijeenkomst in Veenendaal, waar 150 mensen uit Apeldoorn en omgeving op af kwamen. 

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn