De herten op het viaduct over de A50.
Volledig scherm
De herten op het viaduct over de A50. © Cjacco Wolffensperger

Plotseling duiken drie herten op voor de koplampen van Cjacco: ‘Dit is waarom ik rustig rij op de Veluwe’

MET VIDEODrie herten die plotseling opduiken voor je koplampen. Het overkwam Cjacco Wolffensperger deze week op een viaduct over de A50 bij Loenen. Menig automobilist zou er flink van schrikken, maar voor Cjacco ligt dat anders: ,,Dit is waarom ik op de Veluwe ’s nachts nooit harder dan 45 kilometer per uur rijd.’’

20 reacties

 • Betty Majoor

  2 maanden geleden
  Afgelopen voorjaar. Uit het niets een ree voor mijn auto op de A28 bij Zwolle. Ik dacht altijd als ik van aanrijdingen met wild hoorde: " waarom kijken die mensen niet uit". Maar ze steken niet een eind vóór je de weg over, maar springen van opzij zo voor je auto. En afgezien daarvan; je verwacht geen ree op de snelweg. Vroeger keek ik vnl. voor me uit, op de snelweg , nu houd ik ook de bermen in de gaten. Zeker in het donker.
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Ik rijd 's nachts ook vanaf mijn werk over de N795 en kom vaak zwijnen, herten, reeën, in iets mindere mate vossen tegen, vaak in de berm, soms ineens overstekend, en 1x een wolf die weer wegdook de bosjes in. Een keer lag er ook een dode das midden op de weg (heb de politie gebeld). Ik rij altijd 60-70km/u, maar andere weggebruikers rijden soms zó idioot hard midden in de nacht, ik houd mijn hart soms vast (voor die beesten). Straks gaat het weer "los"met jongen, kijk goed uit, matig snelheid.
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  En dan te bedenken dat die beesten op de vlucht zijn voor een aantal wolven.
 • Edith Heimgartner

  2 maanden geleden
  Mijn vader leerde me vijftig jaar geleden de natuur te beschermen. Het is niet onze weg maar hun natuur. Heb jaren ‘s nachts moeten rijden op de Veluwe maar nooit een dier aangereden. Wel genoeg wild gezien. Aanpassen moeten wij doen en niet de dieren.
 • Dick Van Marle

  2 maanden geleden
  Netjes hoor.