DS-2019-8684 Hoenderloo - Jeugdinstelling De Hoenderloo Groep sluit de deuren. Foto Kevin Hagens KH20191203
Volledig scherm
DS-2019-8684 Hoenderloo - Jeugdinstelling De Hoenderloo Groep sluit de deuren. Foto Kevin Hagens KH20191203 © Kevin Hagens

Pluryn akkoord met gesprek vakbonden over Hoenderloo Groep, voorlopig geen acties

Zorgreus Pluryn wil in gesprek met vakbonden over de voorgenomen sluiting van de Apeldoornse jeugdzorginstelling de Hoenderloo Groep. Aangekondigde acties zijn voorlopig van de baan.

De FNV maakte dinsdag bekend bereid te zijn de aangekondigde acties bij de Hoenderloo Groep uit te stellen. Op voorwaarde dat Pluryn met de vakbond in gesprek zou gaan over het open houden van de Hoenderloo Groep. Daartoe is Pluryn bereid, maar dan wel met álle vakbonden. 

,,Een gesprek met uitsluitend de FNV achten we niet passend. Wij willen alle vakbonden van dezelfde informatie voorzien en iedereen gelijk behandelen”, aldus woordvoerder Marian Draaisma.

Niet op zaken vooruitlopen

In dat overleg wil Pluryn het ‘beslisdocument’ over de Hoenderloo Groep bespreken. Dat is het plan waarin de sluiting van de jeugdzorginstelling wordt beargumenteerd. Draaisma: ,,Op de uitkomst van dit overleg willen we niet vooruit lopen, maar de huidige realiteit geeft aan dat de Hoenderloo Groep technisch failliet is en tot nu toe alleen dankzij financiële steun van Pluryn kon blijven voortbestaan.’’

De verbeterplannen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd, hadden volgens Pluryn onvoldoende resultaat. ,,Deze situatie kan niet langer blijven duren. Maar zoals eerder aangegeven: het is een voorgenomen besluit én wij gaan een open overleg voeren.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn