Pluryn in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Pluryn in Groesbeek. © Paul Rapp

Pluryn in zwaar weer: zorgorganisatie smeekt gemeenten om extra geld

updatePluryn verkeert in grote financiële nood. De aanbieder van jeugd- en gehandicaptenzorg in onder meer Beekbergen, Eefde en Voorst die landelijk ongeveer zesduizend mensen helpt, gaat gebouwen verkopen en reorganiseren en heeft gemeenten om meer geld gevraagd. Een cliëntenstop dreigt.

20 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Ellen van Beek, je hebt helemaal gelijk. Als de basis voor de financiering in de zorg , de zorgzwaarte pakketten, niet naar een niveau wordt gebracht waarmee voldoende zorg betaald kan worden blijven de problemen komen. Maar bij de doelgroep in de gehandicaptenzorg zijn weinig stemmen te halen en dus is de aandacht minimaal.
 • Remi lubberink

  2 maanden geleden
  Nog meer geld??? Steek het geld in de cliënt ipv in jullie belachelijke projecten, die gedoemd zijn om te mislukken. Altijd weer de cliënt de dupe. Vriendendienst, is er zo'n mooi voorbeeld van. Vraag om financiële hulp in de vorm van toezicht, maar ze kunnen niet eens uitzoeken als misschien dingen goedkoper kunnen of anders, alleen maar koffie drinken of niet reageren op appjes, voor hulp. Laten ze eens de zorg sector flink op de schop gooien, ipv giga winsten maken en de cliënt laten zitten.
 • Miny Nales

  2 maanden geleden
  Jammer dat er niet naar de toekomst gekeken wordt als je deze mensen niet goed begeleid dan krijg je op de duur de rekening. Zie ook de psychiatrie. Ze kunnen het niet zonder goede hulp. Gevolg is veel meer overlast en gevaarlijke situaties soms met dodelijke afloop. En dan maar klagen over geweld etc.
 • JH Smeets

  2 maanden geleden
  Jullie hebben bakken geld binnengesleept met de verkoop van de Hoenderloogroep, in wie zijn zakken is dat verdwenen???
 • R Peters

  2 maanden geleden
  Commercialisering in de zorg, het heeft alleen maar voor heel veel narigheid gezorgd. Jeugdzorg naar de gemeenten blijkt één grote ellende te zijn. Dus het enige wat helpt, is alles terug draaien zodat alles weer door het rijk wordt aangestuurd. Zien we ook geen frauduleuze praktijken meer en ook niet teveel poppetjes op plaatsen waar ze niet nodig zijn. Kortom weer meer handen aan het bed.