Bij de familie Verhaegh werd een ruit vernield om binnen te komen.
Volledig scherm
Bij de familie Verhaegh werd een ruit vernield om binnen te komen. © Arnoud Heins

Politie Apeldoorn pakt vier mannen op en hoopt inbraakgolf te hebben beëindigd

Politie Apeldoorn heeft vrijdag vier mannen opgepakt. Één van hen werd op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. De drie anderen hadden inbraakspullen in hun auto liggen. Politiewoordvoerster Nanda Redder: ,,Wij hopen hiermee de inbraakgolf in Apeldoorn te hebben beëindigd.’’

De vier mannen werden niet in één keer opgepakt. Vrijdagmiddag werd een 26-jarige man uit Apeldoorn op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Zonnewende. De bewoner hoorde bij thuiskomst gestommel en riep naar boven waarna de inbreker geschrokken uit het raam sprong.

Gewond

De 26-jarige brak daarbij zijn enkel en kon niet meer lopen waarna de politie hem kon inrekenen. Hij bleek in het bezit van spullen die afkomstig waren uit de woning. De verdachte moest nog wel voor behandeling naar het ziekenhuis.

,,Wij proberen hem te linken aan eerdere inbraken’’, zegt Nanda Redder van Politie Oost-Nederland. Redder doelt daarmee onder anderen op een reeks inbraken in de nabijgelegen wijk Woudhuis, waar in korte tijd meerdere malen ingebroken.

Drie twintigers

De andere drie mannen, allen 20 jaar oud en ook afkomstig guit Apeldoorn, werden in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt tijdens een verkeerscontrole van de Koninklijke Marechaussee. Zij wilden rond 02.00 uur de auto met de drie mannen aanhouden op de Kayersdijk in Apeldoorn, waarna het voertuig er vandoor ging.

Na een achtervolging werd het drietal ter hoogte van de Valkeniersdonk alsnog tot stoppen gedwongen. Agenten troffen daarop in de auto inbrekerswerktuig aan, waarna ook deze drie mannen werden aangehouden. Redder: ,,Wij zijn blij met beide aanhoudingen en hopen dat de recente woninginbraken hiermee zijn beëindigd.’’

  1. Vleesverwerker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg
    PREMIUM
    Video

    Vleesver­wer­ker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg

    Vleesverwerker Vion laat per direct meer dan vijftig touringcars rijden om medewerkers, veelal arbeidsmigranten, van en naar slachterijen te brengen. ,,Een supergoed plan, maar natuurlijk veel te laat’’, zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) liet hij de Vion-slachterij in Apeldoorn woensdag vergrendelen toen bleek dat het vervoer van slachthuismedewerkers in strijd was met de coronarichtlijnen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn