Volledig scherm
Gewapende overval op de Dekamarkt in Apeldoorn. © Pim Velthuizen Fotografie

Politie Apeldoorn zoekt vuurwapengevaarlijke overvaller

De Dekamarkt op winkelcentrum de Maat in Apeldoorn is vrijdagavond overvallen. Rond 19.30 uur bedreigde de overvaller een medewerker van de supermarkt met een (vuur) wapen. Daarna vluchtte de verdachte in de richting van de Gruttersdreef.  Of er wat is buitgemaakt is onbekend.

De politie houdt een grote zoekactie in de buurt. Ook vraagt ze het publiek om uit te kijken naar de mogelijke dader. Deze droeg tijdens de overval zwarte kleding en een wit masker. Omdat de man vuurwapen gevaarlijk is vragen zij de man niet zelf te benaderen, maar alarmnummer 112  te bellen.

Het witte masker roept herinneringen op aan eerdere overvallen in Apeldoorn en omgeving, waarbij de daders ook opvallende witte maskers droegen. Of het hier om dezelfde maskers gaat kon politiewoordvoerder Frank de Valk niet zeggen. ,,Daarvoor is het nog veel te vroeg. Het onderzoek is net begonnen."

Omdat het ook carnaval is dragen dit weekend relatief veel mensen een masker. 

  1. Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukkige combi: 'We halen 'm weg’
    PREMIUM
    video

    Jagershut bij ecoduct op A1 ongelukki­ge combi: 'We halen 'm weg’

    Een jagershut op nog geen 250 meter afstand van ecoduct Kootwijkerzand over de A1, wekt wrevel bij de Faunabescherming. Op de plek waar herten, zwijnen en ander wild een weg door het bos zoeken naar de veilige oversteek over de A1, doemt op een heuveltje een jagershut op. ,,Ontzettend gemeen’’, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. Volgens Staatsbosbeheer is de jagershut nooit gebruikt. Om misverstanden te voorkomen gaat Staatsbosbeheer de hut nu wel weghalen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn